Màster Gènere i Comunicació UAB


L’oferta de postgrau, que omple un buit en l’ensenyament universitari en una aposta pel canvi social, està Impulsat pel Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la Facultat de Comunicació de la UAB, començarà les classes el proper més d’octubre, i està coordinat per les professores Joana Gallego i Isabel Muntané.

El nou màster ve a omplir un buit en els estudis sobre gènere i comunicació en l’ensenyament superior. Tot i que ja s’imparteixen alguns postgraus o cursos d’ensenyament superior generalistes, no hi ha cap màster específic centrat en un dels assumptes cabdals per entendre la societat actual: la comunicació i el seu impacte per perpetuar, reproduir o canviar els rols i estereotips de gènere.

El màster està pensat per a què periodistes, publicistes, graduats en comunicació audiovisual o en altres disciplines afins (sociologia, polítiques, ciències socials o humanes) puguin aprofundir en les qüestions de gènere i tots els vessants de la comunicació, ja sigui a la premsa escrita, la ràdio, la televisió, els gabinets de premsa, les agències de publicitat o les industries culturals, amb un especial interès en la comunicació a internet.

El màster consta de 8 mòduls amb diferents assignatures teòriques i pràctiques que van des de una panoràmica general sobre què es informar amb perspectiva de gènere, passant pels nous formats comunicatius i les tècniques més innovadores de la informació i la comunicació amb una visió no androcèntrica. Al llarg del curs s’abordaran els aspectes comunicatius de la política, la economia o la cultura, així com els problemes més candents de la societat actual: la immigració, el tràfic de persones, el fet religiós, les minories ètniques o l’activisme social i sexual.

Joana Gallego és professora titular amb una llarga trajectòria investigadora en el tema de gènere i comunicació, i entre les seves principals publicacions es troben els llibres De reinas a ciudadanas. Medios de comunicación, ¿motor o rémora para la igualdad?Periodismo Social o  Putas de película. Cien años de prostitución en el cine . Va rebre el Premi sobre Comunicació de Masses del Consell Audiovisual de Catalunya (2001) amb un treball que es publicà amb el títol de La prensa por dentro.

Isabel Muntané és professora associada, Postgrau de Transversalitat de Gènere i de les Dones a les Polítiques Públiques. Ha treballat com a periodista en diferents mitjans de comunicació i gabinets de premsa. Autora de diferents publicacions, va rebre el II Premi de Gabinets de Comunicació en la categoria Innovació i Creativitat del Col·legi de Periodistes de Catalunya (2010).

Podeu seguir el Màster a Facebook i Twitter o accedir a la pàgina web oficial de Postgrau de la UAB.